Reise til Lofoten

Det letteste, når du skal reise til Moskenesøy i Lofoten, er å ta utgangspunkt fra Bodø. Derfra går det ferge, fly, hurtigrute, og hurtigbåt. Man kan også få en vakker reise ved å kjøre rundt med bil, eller ta buss og sykle, men lettest er det som vi innbyggere sier -ta snarveien over fjorden, med “Moskenesferga”.

Moskenes kommune ligger på den sørlige delen av Moskenesøya. I kommunen finnes flere fiskevær som Hamnøy, Sakrisøy, Reine, Moskenes, Sørvågen, Tind og Å. Her er noen snarveier for deg som skal bestille reise til Moskenesøy.

Rutetider ferge og hurtigrute
På sommeren settes det opp flere båtavganger enn vinter, men det kan likevel være lurt å forhåndsbestillle billetter ferge, seneste dagen før. Høst, vinter og vår kan det være lurt å følge med på værmeldinger, iom at røfft vært kan føre til at ferger og båt blir innstilt. Da finner du ytterligere informasjon om båtavganger direkte på siden til Torghatten Nord.

Bodø – Værøy – Røst – Moskenes totalt 9-10 t
Bodø – Moskenes 3-4 t

Melbu – Fiskebøl (0.25 t)
Bognes-Lødingen (1 t)
Hurtigruta (Stamsund eller Svolvær)

Hurtigruten, både sørgående og nordgående, legger til havn i Stamsund og Svolvær, og derfra tar man buss utover til Moskenes. For informasjon om annen mulig båtreise inn mot Lofoten, som eks fergeforbindelser og hurtigbåt Bodø – Svolvær, kan du bruke Online reiseplanlegger, Destination Lofoten.

Buss
For bussruter kan du laste ned pdf Bussruter Lofoten, oversikt over rutebuss helt fra Narvik til Å. Du kan også lett finne informasjon på 117nordland (app til mobil), som er fylkeskommunal tjeneste for ruteopplysning, og det ligger også ute rutetider på nasjonal reiseplanlegger Rutebok (app til mobil)

Fly og Flyplass Lofoten
Det finnes flere flyplasser i Lofoten.
Enkleste reisevei til Moskenes er med fly til Bodø Lufthavn med enten SAS eller Norweigan, (som i flyreise fra Oslo tar ca 1 t og 30 min). Fra Bodø kan du velge ferge direkte, eller du kan fortsette flyreisen med Widerøe fra Bodø til Leknes Lufthavn, som tar ca 25 min. Derfra kjører du bil eller buss ut til Moskenes (ca 1 time)

Via Lufttransports helikopter Bodø – Værøy, kan du derfra hoppe på ferge til Moskenes.

Det er også mulig å via Harstad/Narvik Lufthavn Evenes og videre derfra utover til Vest-Lofoten, kjøre med buss eller leiebil (kjøretid på ca. 4 timer og 30 min).

Bilutleie
Bilutleie lokalt Moskenes: Sakrisøy Bilutleie.
Hertz, Leknes. Tel 47-76 081844

Tog
NSBs togforbindelse gjennom Norge, der nattoget med Nordlandsbanen fra Trondheim – Bodø har blitt kåret til en av Europas vakreste togreiser. Og man kan også ankomme Narvik (og derfra videre ut til Lofoten) med tog via Sverige, togselskapet Connex via Ofotbanen.

Turistinformasjon og guide

Som turist til Lofoten, eller “turist i egen bygd”, kan du laste ned pdf Lofotguiden (eller visuelt bla i online-bok utgaven) . Og du kan også laste ned Moskenesguiden, fra Lofoten-Info sin side.
Kontakt Moskenes Turistinformasjon, (tlf: +47 980 17 564, epost: tour-off@lofoten-info.no) for mer informasjon.

Turlag, Fottur og sykkel
Skal du gå fotturer i Lofoten, anbefaler vi at du anskaffer deg et Turkart Vest-Lofoten (1:50 000), og ellers orientere deg mot anbefalte turer fra Lofoten Turlag; Turistforeningens Turprogram 2012 eller leser andre Turforslag gitt av kjentfolk med erfaring.
Moskenes i Lofoten, 21. May 2011
Omhandler → Lofoten, Moskenes i Lofoten