Blåøyet – Tusenårsstedet for Moskenes

Moskenes Kommunes tusenårssted heter Blåøyet og er laget av kunstneren Jan Wanggaard, og sto ferdig i 2005. Blåøyet er en steinsetting og et amfi, bygget på tuftene av det tidligere samlingsstedet med samme navn, og ligger som et geografisk midtpunkt i kommunen, på Steffennakken ved Djupfjordbrua, og er stedet hvor vi i Moskenes Kommune kan møtes på «nøytral» grunn.

Blåøyet, Tusenårsstedet, Moskenes i LofotenTusenårsstedet ligger som et naturlig vendepunkt for turgåere langs veien fra øst og vest i kommunen og et flott utsiktspunkt imot hav og fjell. Kunstneren sier om kunstverket at hensikten var å skape et sted som gir naturlig opplevelse av beskyttelse mot vind og vær, hvor den fysiske utformingen ikke er prangende men samtidig identifiserbar og skaper et egnet rom for kommunikasjon og tilfeldig samvær. Amfiløsningen er en utprøvd form og er også egnet for opptredener/taler i liten målestokk.

Les mer om Blåøyet på Concept Jan Janggaard

Les artikkel i Lofot-Tidende, Fredelig Festivalstart